Előírások:
A szabadon álló széfek, páncélszekrények rögzítését 500kg lefeszítő erőnek ellenálló módon kell végezni az alábbi Mabisz kategóriák esetében: A, AA, S1, B, S2, C, D. Amennyiben E,G, I, K, M, N, O kategóriában van a trezor minősítve, akkor 1000kg lefeszítő erőnek kell ellenállni a rögzítéssel. Elektronikai jelzőrendszerbe (riasztó) történő bekötés esetén (nyitásérzékelő, fúrásérzékelő), az „A–G” Mabisz kategóriába tartozó termékek biztosítási értékhatára duplázódik, az „I” kategóriától kezdve a trezort kötelező riasztórendszerbe kötni.

A trezorban lévő értékek biztosítása:
Minden esetben egyeztessen az épület biztosítójával, mely értékekre vállalnak biztosítást (készpénz, ingóságok). Amennyiben a biztosító kéri a szakember által történő rögzítést, kérem hívjon bizalommal: 0614660406

Hova rögzítsem a széfet?
A hely kiválasztásánál az alábbi fontos tényezőket kell mérlegelni: a rögzítést épületszerkezeti tartóelemhez csatlakozva kell végezni. Javasoljuk betonba rögzíteni a széfet, ugyanis így lehet a legnagyobb szakító szilárdságot elérni. Fontos a trezor két irányban történő rögzítése, így nem csak húzóerő, hanem nyíró erő terheli a csavarokat, többszörös energiát emésztve fel esetleges feszítés esetén. Mindezek mellett figyelni kell a széf praktikus kezelhetőségére. A mindennapi használat mellett fontos, hogy kényelmesen tudjon a trezorba értékeket elhelyezni.

A rögzítés menete:
A rögzítés irányában lévő anyagoknak megfelelően válassza ki a csavarok, dübelek fajtáját, figyelembe véve az előírt szakítószilárdságot. Vegye figyelembe a széfen lévő furatok átmérőjét. Mozgassa a széfet a végleges helyére. Egy ceruzával vagy filctollal jelölje meg a széf külső oldalát, így vissza tudja helyezni a széfet a furat készítése után a pontos helyére. A széf belsejéből jelölje meg a furatok helyét. Mozgassa a trezort olyan helyre, ahol a furat jelöléseket nem takarja el.
Figyelem! A fúrás előtt győződjön meg róla, hogy nem fut villany vagy más vezeték a furat helye alatt, illetve nincs e padlófűtés a helyszínen. Amennyiben bármely vezeték a furat útjában van, akkor nem szabad befúrni! A trezornak más helyet kell keresni! A megfelelő méretű fúróheggyel fúrjon furatot a betoncsavar, vagy dübel számára. A furatokat porszívóval tisztítsa ki. Helyezze vissza a széfet pontosan a jelöléseknek megfelelően. A megfelelő dugókulcs (krova) használatával, a széf belsejéből hajtsa be a betoncsavart, vagy a műanyag dübelt kalapáccsal beütve a hozzá tartozó csavarral rögzítse a széfet.